top of page

סטיב ג'ובס - חיבור הנקודות

ללמוד מהכי גדולים | סטיב ג'ובס | סרנדיפיטי-טק 

~~~~

מייסד אפל ואחד היזמים הגדולים של הטכנולוגיה, סטיב ג'ובס, סיפר לביוגרף שלו וולטר אייזקסון שהוא מאמין גדול בסרנדיפיטי. יצירתיות באה מפגישות ספונטניות ושיחות אקראיות, כך טען, ככה מתמלאים רעיונות. וזו גם הסיבה שג'ובס תכנן את הבניין של פיקסר באופן שיעודד סרנדיפיטיות- מרחב פיזי שתומך חדשנות. הוא סרב להפריד בין אנשי המטה, המחשבים והאנימציה ורצה אטריום אחד גדול שבו ייפגשו כולם באופן אקראי. 


אבל הקשר העמוק יותר של ג'ובס לסרנדיפיטי היא ביכולת המופלאה שלו לחבר את נקודות חייו – לאחור ולפנים. 


בנאומו המפורסם בסטנפורד בשנת 2005, עת קיבל תואר דוקטור של כבוד, הוא שיתף בסיפור חייו. על-אף שהוריו המאמצים התחייבו לאימו הביולוגית שילדם יילך קולג', ועל-אף שחסכו לכך את מיטב כספם, סטיב הנער בן ה-17 לא מצא את מקומות בכתליי המוסד היוקרתי REED והחליט לנשור מלימודיו המוסדיים כעבור שישה חודשים. במבט לאחור אומר ג'ובס, זו היתה ההחלטה הכי טובה שקיבל. . ברגע שפרש יכול היה לקחת את הקורסים שעניינו אותו בלבד. הקולג' היה עטור בתמונות קליגרפיה מהפנטת לדבריו, והוא החליט לקחת קורס וללמוד אותיות, מירווחים, כתב ועוד. הוא ידע שהתחום אינו פרקטי אבל מילא את תשוקתו וסקרנותו.


עשר שנים מאוחר יותר, כשעיצבו את המקינטוש הראשון הכל חזר אליו וכך נולד המחשב הראשון עם הטיפוגרפיה היפה הזו.


"זה היה בלתי אפשרי לחבר את הנקודות קדימה כשהיה בקולג' אבל זה היה מאד מאד ברור במבט לאחור אחרי עשר שנים שהמהלך הזה היה כדאי.  צריך להאמין שהנקודות יתחברו איכשהו בעתיד אבל צריך לסמוך על הבטן, הגורל, החיים, הקארמה" – או במילותינו היום- הסרנדיפיטי. "האמונה שהנקודות יתחברו בהמשך יתנו לכם את הבטחון ללכת אחרי הלב גם אם זה מוביל אותך מחוץ לדרך הידועה היטב. וזה יעשה את כל ההבדל"... כך אמר ג'ובס. 

~~~~

אז זוהי הזמנה עבורנו היום לחבר נקודות, לפזר נקודות, לאסוף נקודות- העיקר ללכת עם האינטואיציה הבריאה ולא עם מחשבות על תוצאות, ערך, זמן, יעדים.

ועל זה נאמר.... אם סטיב ג'ובס אמר, מי אנחנו שלא נשמע. 



Comments


bottom of page